Nyhetsbrev fra Hili

Meld deg på Hilis nyhetsbrev


HILI på Facebook

Sheasmør
Sheasmør har gjennom tusenvis av år vært brukt av afrikanske kvinner til å pleie hår og hud. Tradisjonelt har sheasmør vært brukt både medisinsk og til hudpleie for fuktighet, til stell av spedbarn og til beskyttelse mot solen.

SHEASMØR
Vitellaria paradoxa

Sheasmør inneholder naturlige fettsyrer og vitaminer, blant annet E-vitamin, karotin og sårlegende allantoin. Sheasmør er derfor bra mot tørr hud, hudsprekker, småsår og eksem. Det virker nærende, mykgjørende, motvirker uttørking og fremskynder leging av huden. Sheasmør er i tillegg innflamasjons- og betennelseshemmende og har en naturlig solbeskyttende faktor.  Sheasmør absorberes raskt av huden og kan brukes på alle deler av kroppen.

Uraffinert sheasmør er unikt på grunn av sin spesielle sammensetning av fettstoffer. I kosmetikkindustrien brukes helst raffinert sheasmør. Raffinert sheasmør blir som regel utvunnet med bruk av kjemikalier og er uten lukt og farge. Raffinert sheasmør inneholder mindre av de næringsrike og helende egenskapene.

HILI uraffinert sheasmør er et 100% rent naturprodukt. Sheasmøret er laget på tradisjonelt vis av kvinner i Mali uten bruk av kjemikalier. Smøret er elfenbensfarget med en karakteristisk duft som forsvinner når smøret trekker inn i huden.


Kjøp sheasmør Les mer om kvinnene som lager HILI sheasmør